Om os

Forside/Om/Om os

VAKSA er ‘at vokse’ på færøsk

Vaksa tilbyder kurser, retræter, behandling, coaching og supervision på Færøerne og i Danmark. Undervisningspædagogikken hos Vaksa har to udspring: Et meditativt grundlag fra Jes Bertelsen og et selvudviklingsudspring via egen undervisning, teori og praksiserfaring igennem årene. Vaksa blev til i 2015 og betyder “at vokse” på færøsk. Birita Nolsø ejer Vaksa.fo. Birita Nolsø har igennem 30 år undervist på forskellig vis i dans, krop og andre former for fysisk træning. De sidste 11 år har hovedfokus været på energibehandling, hjertefølelser, tantra og meditation. 

I 2011 startede kontakten mellem færøske Birita Nolsø og Henrik. Birita fik hurtigt en kontakt med deres fælles lærer Jes Bertelsen fra Vækstcenteret og har været i intens træning siden.

I 2012 dannede Birita og Henrik par, og de har siden været i en dyb kærligheds- og udviklingsproces.

Igennem årene har de specialiseret sig i tantra, parforhold, hjertefølelser og meditation.

I 2016 lavede de HeartWake et enkelt og virkningsfuldt selvudviklingsredskab, der indeholder i alt fire forskellige guidede lydfiler, som alle på forskellig vis giver dig muligheden for en forbedring af livskvaliteten. Tre år senere – i 2018 – udgav de sammen bogen 5 HJERTEFØLELSER.

Birita og Henrik er begge knyttet til Vækstcenteret i Nørre Snede, et center for selvudvikling og meditation i Danmark. Og begge modtager kontinuerlig og regelmæssig undervisning af Jes Bertelsen. 

Henrik har universitetsuddannelse i filosofi med speciale i dybdepsykologi. Sammen med Jes Bertelsen og en håndfuld andre var Henrik med til at starte og bygge Vækstcenteret tilbage i 80’erne og hans træning med Jes strækker sig voer 40 år. Hennrik har afholdt mere end 100 af egne kurser i bl.a meditation, dybdepsykologi og selvudvikling, samt flere tusinde klienter og parsamtaler. Henrik er også forfatter til bøgerne: “overLEV i parforholdet” og “Selvudvikling for det hele menneske, fra men til og”.